Black Friday Magyarországon

Fekete Péntek 2016 Magyarországon: készüljünk fel az órákra adott legnagyobb árengedményekre


black friday 2015_60.jpg

A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre többeket foglalkoztat az ajándékozás kellemes gondja. Magyarországon az igazi ünnepi készülődés az Advent kezdetével indul meg, ekkor öltöznek díszbe a középületek és a kirakatok, ekkor jelennek meg egyre több helyen a feldíszített fenyőfák és az utcák, terek ünnepi fényben fürdenek. Ezek a változások még azoknak is a közeledő ünnepre terelik a gondolatait, akik egyébként nem tulajdonítanának neki nagy jelentőséget. Mivel a Fekete Péntek kevéssel megelőzi Advent kezdetét, ragyogó alkalom arra, hogy rendkívül kedvezményes áron juthassunk hozzá bármilyen árucikkhez, hiszen ezen a napon akár 70%-os engedményt is kaphatunk a termékek árából. Ráadásul ezek jó részét interneten is gond nélkül meg lehet vásárolni, kényelmesen megoldhatjuk tehát beszerzésüket.

Mielőtt azonban nyakunkba vennénk a várost, vagy elkezdenénk a különböző áruházak honlapjain keresgélni, gondoljunk végig néhány nagyon fontos szempontot. Milyen órát szeretnénk vásárolni? Lakberendezési tárgyról vagy karóráról van szó? Értékes ajándéktárgyat vagy csak egy mindennapos használati eszközt akarunk vásárolni? Hogyan fogjuk használni, mekkora igénybevételnek kell megfelelnie, illetve vannak-e egyéb speciális kívánságaink vele kapcsolatban?

Egy óra kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy az új szerzeményt meddig akarjuk használni. Ha több évig használatban lesz, akkor lehetőleg olyan formát, színt kell kiválasztani, ami hosszú távon megfelel ízlésünknek. Amennyiben rövidebb használati időt szánunk az óránknak, a márkát és a dizájnt az aktuális divatnak, trendnek megfelelően rendelhetjük meg. Különösen igaz ez a karórákra, hiszen ha valaki hord karórát, akkor azt sokszor az aznap viselt öltözéke kiegészítőjének szánja.

Amennyiben értékes, klasszikus órát akarunk vásárolni, vegyük figyelembe a Tudatos Vásárlók tanácsait. Ebben az esetben lehetőleg szaküzletben vásároljuk meg az órát. Egy ilyen üzletet többek között onnan lehet felismerni, hogy tiszta és rendezett üzletben szakképzett eladók várják a vásárlókat. Amikor bemutatják az órát, annak a pontos időt kell mutatnia! Az órát megtekintésre a vevőnek átadják (ha visszaveszik, gondosan áttörölgetik, és ezt teszik csomagolás előtt is).

Ha az órát fotón mutatják, a mutatók úgy álljanak, hogy minden részlet és felirat látható legyen a számlapon! Ez érvényes a kirakatban elhelyezett órákra is. A használati utasításon és a garanciajegyen szerepelnie kell az óra márkanevének, fantázianevének, tokszámának, szerkezetszámának és a szerkezet meghatározásának. A vevő kívánságára közlik a szerkezet pontos adatait. Nem elegendő, ha csak azt mondják kvarc (Quartz), svájci vagy mechanikus. Az eladónak részletesen el kell magyaráznia, és a gyakorlatban is bemutatnia az óra működését. (Ez szerepeljen a használati utasításon is.) Írásban és szóban is célszerű elmagyarázni a használati körülményeket.

Rendkívül fontos, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres karbantartásra. Vásárlás után őrizzük meg a számlát és a jótállási jegyet! Tudjuk meg a javító szervizek pontos helyét! Érdemes már a vásárlás után meggyőződni a szerviz létezéséről (személyesen felkeresni, telefonon felhívni, internetes oldalát megnézni).

A fenti szempontok a kb. 25-30 ezer forint kiskereskedelmi érték feletti órákra érvényesek. A jelenlegi szabályozás értelmében 10 ezer forint érték alatti műszaki cikkre (az óra is ide tartozik) nem kötelező garanciát adni. Ha a kereskedő mégis ad, igen nagy kockázatot vállal. Az ilyen értékű órákhoz a gyártó cég általában nem biztosít alkatrész-utánpótlást. Ezeket gond nélkül megvásárolhatjuk interneten is.

De ekkor is figyelembe kell venni, hogy hogyan tudunk hozzájutni a megrendelt áruhoz, van-e külön költsége a kiszállításnak és van-e lehetőség az áru cseréjére?

Még nem lehet biztosan tudni, mely webáruházak kapcsolódnak be idén a Fekete Péntek árleszállításaiba, de az olyan nagy webáruházak, mint az Extreme Digital az eMag, a DigiPig, a Shopline, a ShopAlike kínálatában biztosan találunk divatórákat.

Mindezt figyelembe véve ne feledjük, hogy 2016-ben a Fekete Péntek november 25-én lesz és ezen a napon biztosan jelentős árengedménnyel tudjuk majd beszerezni az otthoni kelléknek vagy ajándéktárgynak szánt új órákat is.


Egyéb cikkek a Black Friday 2016 / Fekete Péntek 2016 -ről:Fizessen elő a hírlevelünkre!

Adja meg az e-mail címét és az elsők között fog értesülni a Black Friday 2016 kedvezményeiről és promócióiról.

Résztvevő Üzletek:


Copyright © 2016 Blackfridaynews.hu