Black Friday Magyarországon

Fekete Péntek 2016 Magyarországon: készüljünk fel a háztartási gépekre adott legnagyobb árengedményekre


black friday 2015_114.png

A nagy webáruházak – és „igazi” társaik kecsegtető ajánlatokkal várják a vásárlókat a Fekete Péntek alkalmából, azonban az árengedményekkel elérhetző megtakarítás önmagában nem elegendő segítség egy megfelelő háztartási gép kiválasztásához. Ma már nem elég ugyanis a boltban feltüntetett árcédulát tanulmányoznunk ahhoz, hogy eldöntsük, milyen gépet vagy gépeket válasszunk. Mivel egy nagyobb háztartási gépet – hűtő-, mosó-, szárító-, mosogatógépet – hosszútávra vásárolunk, elengedhetetlen, hogy annak energiafelhasználását is megvizsgáljuk és megértsük, milyen hatással lesz villanyszámlánkra az új készülék. Hiszen háztartási készülékeink a legdrágább energiát, a villamos áramot használják.

Hogyan csökkenthetjük ezeket a költségeket?
Ha új berendezést vásárolunk, vagy valamelyik készülékünk cserére szo¬¬¬rul, kisebb fogyasztásút, energiatakarékosat válasszunk. A korszerű háztartási vil¬¬lamos gépek, például a legújabb villanytűzhelyek, hűtőszekrények, mosógépek már 20-50%-kal ke¬ve¬sebb villamos energiát fogyasztanak, mint a régi, korszerűtlen típusok.
Vásárlás...

Melyik készülék takarékos? – mit mutat az energiacímke?
Vásárlásnál a legfontosabb, hogy okosan, tudatosan válasszunk. Gondoljuk végig, milyen készülékre van szükségünk: milyen fogyasztói szokásaink vannak (pl. milyen típusú ruhákat mosunk, milyen konyhai készleteket szeretnénk betenni a mosogatógépbe), hova kerül az új készülék (mekkora hely van neki, marad-e hely a hűtőgép fölött és mögött, hogy szellőzni tudjon). Nézzünk körül a piacon, mi a kínálat: látogassuk meg a gyártói internetes oldalakat, tájékozódjunk az elérhető gépek tulajdonságairól (pl. energiafogyasztás, programok). Érdeklődjünk a szakboltok eladóitól az egyes készülékekről.

No és persze a legfontosabb: figyeljük az energiacímkét!
Az energiacímke A+++–tól D-ig osztályozza a készülékeket energiahatékonyságuk szerint (az A+++ a leghatékonyabb). Egyre több készülék kap új típusú energiacímkét. Jelenleg a hűtőgépek, a mosógépek, a mosogatógépek, a televíziók, a légkondícionálók és a szárítógépek rendelkeznek új energiacímkével (2013 júniusban). A közeljövőben új címkét kapnak majd a konyhai eszközök és a porszívók is.

A hűtőgépek új energiacímkéje
A hűtőgépek új energiacímkéje tájékoztatást nyújt az éves energiafogyasztásról, az összes tároló térfogatról, a mélyhűtő térfogatról, továbbá a zajszintről.

A mosógépek új energiacímkéje
A mosógépek új energiacímkéje tájékoztatást nyújt az éves energiafogyasztásról, az éves vízfogyasztásról, a centrifuga hatékonyságáról, a mosás és a centrifuga zajszintjéről, továbbá a készülék kapacitásáról kilogrammban meghatározva. Újdonság, hogy a 3 kg névleges töltetnél nagyobb kapacitású készülékek mind legalább A mosási hatékonysággal kell, hogy rendelkezzenek, így az új címkén a mosási hatékonyság már nem kerül feltüntetésre.

A mosogatógépek új energiacímkéje
A mosogatógépek új energiacímkéje tájékoztatást nyújt az éves energiafogyasztásról, az éves vízfogyasztásról, a szárítási hatékonyságról, a zajszintről, továbbá készülék kapacitásáról terítékszámban meghatározva. A mosógépekhez hasonlóan a mosogatógépek új energiacímkéjén sincs feltüntetve a tisztítási hatékonyság, tekintettel arra, hogy minden gépnek "A" tisztítási hatékonysággal kell rendelkeznie.

A légkondícionálók energiacímkéje.
A szárítógépek energiacímkéje.A fenti speciális szempontok mellett nem árt figyelembe venni azt sem, hogy hogyan lehet visszacserélni a gépet, ha nem felel meg az igényeinknek vagy nem működik, ingyen szállítják-e házhoz, esetleg nekünk mennyit kell utaznunk, hogy átvehessük. Ha egy megvásárlandó árucikkel kapcsolatban kialakultak a határozott elképzeléseink, akkor érdemes áttanulmányozni a hasonló kategórájú árukat kínáló üzletek kínálatát, hogy kiválasszuk az elvárásainknak leginkább megfelelő terméket.

Ha alaposan átgondoltuk a fenti szempontokat, nem marad más hátra, minthogy gondosan áttanulmányozzuk az eMag, az Extreme Digital, a Radium, a Speedshop és a Shopline webáruházak honlapjait, hogy minél felkészültebben várjuk november 25-ét, azaz a Fekete Pénteket.


Egyéb cikkek a Black Friday 2016 kedvezmények -ről:Fizessen elő a hírlevelünkre!

Adja meg az e-mail címét és az elsők között fog értesülni a Black Friday 2016 kedvezményeiről és promócióiról.

Résztvevő Üzletek:


Copyright © 2016 Blackfridaynews.hu