Black Friday Magyarországon

Fekete Péntek 2016 Magyarországon: készüljünk fel a bútorokra adott legnagyobb árengedményekre


black friday 2015_69.jpg

A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre többeket foglalkoztat az ajándékozás kellemes gondja és az ünnep várásához gyakran kapcsolódik az otthon megújításának, feldíszítésének a szándéka is. Magyarországon az igazi ünnepi készülődés az Advent kezdetével indul meg, ekkor öltöznek díszbe a középületek és a kirakatok, ekkor jelennek meg egyre több helyen a feldíszített fenyőfák és az utcák, terek ünnepi fényben fürdenek. Ezek a változások még azoknak is a közeledő ünnepre terelik a gondolatait, akik egyébként nem tulajdonítanának neki nagy jelentőséget. Sokakban felmerül ilyenkor az igény, hogy megújult környezetben várják az ünnepet – nos, az ő számukra kiváló alkalom a Fekete Péntek egy új bútordarab beszerzésére. Mivel a Fekete Péntek kevéssel megelőzi Advent kezdetét, ragyogó alkalom arra, hogy rendkívül kedvezményes áron juthassunk hozzá az új bútorokhoz, hiszen ezen a napon akár 70%-os engedményt is kaphatunk a termékek árából. Ráadásul ezek jó részét interneten is gond nélkül meg lehet vásárolni, kényelmesen megoldhatjuk tehát beszerzésüket és semmi nem akadályoz meg abban, hogy kedvünk szerint megújított környezetben várjuk az ünnepet.

Mielőtt azonban nyakunkba vennénk a várost, vagy elkezdenénk a különbüöző áruházak honlapjain keresgélni, gondoljunk végig néhány nagyon fontos szempontot. Milyen konkrét elvárásaink vannak a bútorral szemben? Pl. legyen kényelmes, legyen könnyen tisztítható, stb. Hogyan fogjuk használni, mekkora igénybevételnek kell megfelelnie, illetve vannak-e egyéb speciális kívánságaink vele kapcsolatban? És persze ne felejtsük el pontosan felmérni a rendelkezésünkre álló helyet!

Az egyik elsődleges szempont, amit egy bútor kiválasztásánál figyelembe kell venni, az, hogy az új szerzeményt meddig akarjuk használni. Ha több évig használatban lesz, akkor lehetőleg olyan formát, színt kell kiválasztani, ami hosszú távon megfelel ízlésünknek. Amennyiben rövidebb használati időt szánunk a bútornak, a formát és az anyagot, a színt és mintázatot akár az aktuális divatnak, trendnek megfelelően rendelhetjük meg.

Fontos még figyelni a lakás méretét, illetve a lakók igényeit; nem mindegy, mekkora teret kell berendezni, illetve az itt élők milyen életvitelűek. Ha már meglévő lakásunkba keresünk új darabot, és azt szeretnénk, hogy új bútorunk jól illeszkedjen otthonunkba, akkor a lakás stílusa, színvilága, ízlésvilága is meghatározó a bútor kiválasztása során.

Azt is el kell döntenünk, hogy mire használjuk az új bútort. Furcsának tűnhet ez a kérdésfelvetés, de gondoljunk arra, hogy például egy ruhásszekrény belső kialakításánál mennyire fontos lehet, hogy akasztós vagy inkább polcos részre van szükségünk, vagy például egy ülőgarnitúrát csak akkor használunk, ha a vendégeinket akarjuk hellyel kínálni, vagy netán hálóhelyként is meg kell felelnie.

Ha a bútorunk nagy igénybevételnek lesz kitéve, gondoljuk végig azt is, hogy ezt mennyire fogja bírni. Kisgyermekes családoknak ajánlatos könnyen tisztítható és kezelhető bútorokat választani. Vegyük figyelembe azt is, hogy milyen gyakran és milyen erővel éri majd napsütés a bútort illetve milyen közel lesz hozzá a kályha vagy a fűtőtest.

A fenti, kifejezetten bútorokkal kapcsolatos szempontok mellett jó, ha végiggondolunk néhány más, általánosabb szempontot is. Milyen feltételekkel szállítják házhoz a bútorunkat? Mennyi idő szükséges a kiszállításhoz? Ki fogja összeszerelni a bútort? Milyen garanciát kínál az áruház vagy a gyártó? Van-e lehetőség cserére vagy kiegészítő elemek rendelésére? Ezekről a szempontokról a vásárlás izgalmában sem szabad elfeledkezni.

Még nem lehet biztosan tudni, mely webáruházak kapcsolódnak be idén a Fekete Péntek árleszállításaiba, de a tavalyi résztvevők között szétnézve idén is biztosan érdemes lesz ellátogatni a Zara Home, a Jysk, az eMag és ha kiegészítőkre van szüksége, a Vivre és az Extreme Digital honlapjaira.

Mindezt figyelembe véve ne feledjük, hogy 2016-ben a Fekete Péntek november 25-én lesz és ezen a napon biztosan jelentős árengedménnyel tudjuk majd beszerezni az otthonunk felújításához vagy új otthonunk berendezéséhez szánt új bútorokat is.


Egyéb cikkek a Black Friday 2016 / Fekete Péntek 2016 -ről:Fizessen elő a hírlevelünkre!

Adja meg az e-mail címét és az elsők között fog értesülni a Black Friday 2016 kedvezményeiről és promócióiról.

Résztvevő Üzletek:


Copyright © 2016 Blackfridaynews.hu