Black Friday Magyarországon

Black Friday 2016 Magyarországon: készüljön fel a nyomtatók legnagyobb leárazásaira


black friday 2015_90.jpg

Végre eljött az ideje, hogy megszabaduljon a régi nyomtatójától és készen áll arra, hogy egy újat vásároljon, csak nem tudja melyiket? Jobb a hagyományos tintasugaras, vagy a lézeres verzió? Legyen csak egy egyszerű nyomtató, vagy egy több funkcióval ellátott szuper berendezés? Ezek mind jogos kérdések és természetesen a választás előtt mindegyiket meg kell alaposan fontolni, majd válaszokat kell rájuk találni. Először fogadjuk el azt, hogy tökéletes nyomtató nem létezik.

Minden attól függ, hogy mik az elvárásaink, hogy mire szeretnénk azt használni, valamint, hogy mennyi pénz áll a rendelkezésünkre a megvásárolásához.

Jobb a tintasugaras, vagy a lézeres modell? Mint említettem nem létezik egy fajta tökéletes nyomtató. Azt mondhatjuk, hogy a tintasugaras nyomtatók azoknak a vevőknek jelentik a legjobb választást, akik közepes intenzitással, közepes mennyiségű szöveges, ábrás és képekkel ellátott iratokat nyomtatnak. A lézeres nyomtatók akkor bizonyulnak jobb választásnak, ha főleg szöveges iratokat nyomtat az ember és nagy mennyiségben. Már csak azért is, mert ezek a nyomtatók gyorsabbak. Arra is figyelnünk kell, hogy a lézeres nyomtatóknál megkülönböztethetünk fekete fehér modelleket és színes modelleket is, de a rajzok, képek minősége jobb a tintasugaras nyomtatók esetében.

Legyen több funkcióval ellátva, vagy sem? Ha még nem ismernénk, akkor a több funkcióval ellátott nyomtatók (multifunkciós nyomtatók) olyan berendezések, amelyek a nyomtatáson túl fénymásolásra, scannelésre, vagyis papír formátumú dokumentumok beolvasásra és akár fax küldésre is képesek. Gyakorlatilag iratokat, fényképeket nyomtathatunk ki, másolhatunk le, digitalizálhatunk, küldhetünk el faxon egyetlen eszközzel.

Egyes modellek kimondottan fényképek nyomtatására is alkalmasak. Ezeknek a multifunkciós nyomtatóknak is léteznek lézeres valamint tintasugaras változatai is. Némelyik nem is sokkal drágább a hagyományos nyomtatóknál, így ha nincs beolvasója, vagy fax berendezése, akkor egy több funkciós modell nagyon kényelmes lehet.

Hasznos-e a wi-fi csatlakozó? Szerintem igen. Gondoljon bele, hogy a nyomtatója képes az otthoni wireless hálózathoz csatlakozni, így a távolból is lehet irányítani (bizonyos esetekben akár e-mailen keresztül is). Azonban ez a választás az árban is megmutatkozik. Tehát figyeljünk arra, hogy ezek a típusú nyomtatók drágábbak lesznek a többihez képest.

Én azt is nagyon megfontolnám, hogy mennyibe kerülnek az utántöltő patronok és tonerkazetták, valamint, hogy mi történik akkor, hogy ha mondjuk kifogy az egyik szín. Amikor az édesapámmal nyomtatót szerettünk volna venni, észrevettük, hogy bizonyos modellek esetén többe került volna a színes patronok ára, mint magáé az új nyomtatóé. Valamint egyes modellek teljesen leállnak a nyomtatással akkor is, ha csak egy szín hiányzik és ráadásul mi fekete fehérben szeretnénk nyomtatni.

Ez elég bosszantó tud lenni, mert félbe kell hagyni a munkát. Figyeljen arra is, hogy milyen típusú a számítógépe, milyen operációs rendszere van, mert a mai modern nyomtatók gyakran nem is csatlakoztathatók régi számítógépekhez. Vagy eleve nincs is olyan kábel kimenet ami megfelelő lenne, vagy annak ellenére sem működik a rendszer, hogy a csatlakoztatással nincs probléma.

Mindenképpen kérje ki szakemberek véleményét, menjen el különböző számítástechnikai szaküzletekbe, mondja el mire szeretné a nyomtatót használni, milyen számítógépe van stb. Kérdezze meg barátait, ismerőseit, hogy ők mit ajánlanak. Keressen információkat, tudnivalókat az interneten keresztül is. Ha végül sikerül megtalálnia a legideálisabb nyomtatót, akkor jutányos áron rendelheti meg, ha most, 2016. november 25-én vásárol online.

Ugyanis ezen a napon lesz a híres, Amerikából származó Black Friday akció, amikor a webáruházak leértékeléseket tartanak. Nézzen körül. Hátha ilyen módon szerzi be az új nyomtatóját olcsóbb áron!


Egyéb cikkek a Black Friday 2016 kedvezmények -ről:Fizessen elő a hírlevelünkre!

Adja meg az e-mail címét és az elsők között fog értesülni a Black Friday 2016 kedvezményeiről és promócióiról.

Résztvevő Üzletek:


Copyright © 2016 Blackfridaynews.hu