Black Friday Magyarországon

Black Friday 2016 Magyarországon: készüljön fel a hűtőgépek legnagyobb leárazásaira


black friday 2015_3.jpg

Ha új hűtőgépet szeretne vásárolni, akkor mindenképpen vegye figyelembe, hogy nagyon alaposan meg kell fontolnia a választást, mivel olyan háztartási berendezésről van szó, ami a nap huszonnégy óráján keresztül működik, az év minden napján, több évtizeden keresztül. Tehát hosszú távú befektetésről van szó. Jelenleg számos modell van a piacon, amelyeknek különböző előnyei vannak és több fajta funkcióval vannak ellátva.

A legolcsóbbak ára 30 000 forint körüli, de léteznek 400 000 forintos hűtőgépek is. Természetesen a két véglet között rengeteg különbség van, a funkciókat, a fogyasztást és a méreteket tekintve. Valamint a két véglet közötti termék palettán számos modellt találunk, amelyek nagyszerűen megfelelhetnek az elvárásainknak. A választásnál az első tényező valószínűleg az ár, hogy mennyi pénzünk van, amit ezen háztartási gépre szánhatunk.

De az azonos árkategórián belül rengeteg fajta hűtő létezik. Fagyasztóval kombinált, egyajtós, kisebb, nagyobb méretű, A+++ energia osztályú, nagyobb fogyasztású, halkabb, zajosabb stb. Tehát több változót kell figyelembe vennünk attól függően, hogy mik az elvárásaink, hányan vagyunk a családban.

Ha egyedül él, természetesen bőven megfelel egy körülbelül 100-150 literes, kis méretű hűtő is, egyetlen ajtóval. Ezeket viszonylag alacsony áron forgalmazzák. Egy házaspár, vagy család számára viszont már körülbelül 220-280 literes térfogattal kell számolni. Természetesen vannak ennél nagyobb méretek is, de érdemes megfontolni, hogy szükség van-e rá, mivel minél nagyobb a hűtő, annál magasabb a fogyasztása. Második lépésben el kell döntenünk, szabadon álló hűtőszekrényt, vagy beépíthető hűtőszekrényt vásároljunk. A választás természetesen konyhánk elhelyezkedésétől, berendezkedésétől valamint a pénztárcánktól is függ.

Léteznek kombinált, vagyis fagyasztóval is ellátott hűtők, tehát harmadik lépésként el kell dönteni, hogy szükségünk van-e fagyasztóra, vagy nem. Ezek kétajtós hűtőgépek, amelyekben két külön cella van, általában egy fenti kisebb mélyhűtővel, vagy alul egy nagyobb mélyhűtővel. Az egész berendezés egyetlen motorral működik, de olyan termosztáttal, ami különbséget tud tenni a két eltérő hőmérséklet között. Véleményem szerint kényelmesebb az a típus, amelyben a mélyhűtő alul helyezkedik el, mert ebben az esetben nem kell nap mint nap hajolgatni ha a hűtőben keresünk valamit.

Általában a fagyasztót kevesebbszer használjuk, mint a hűtőt, így ha a fagyaszó lent van, a hűtőben való kereséskor nem kell lehajolnunk, mert körülbelül minden egy magasságban van velünk, míg ha a hűtő van lent, naponta többször le kell majd hajolnunk a tejért, az alsó zöldséges ládában lévő élelmiszerekért.

Ami a berendezés energia osztályát illeti, a legjobb az A+++ besorolás. Érdemes jó osztályozású készüléket venni, mert több éven keresztül fogja az áramot fogyasztani a nap teljes szakaszában. Természetesen a gép helyes használatával is csökkenthetjük az elektromos áram számlákat, de nagyon fontos tényező a fogyasztás.

Végül a zajkibocsátás sem elhanyagolandó tényező. Ha amerikai konyhás lakásunk van, ahol a hűtő egy helyiségben van mondjuk a televízióval, nem mindegy, hogy hány decibeles zajt bocsát ki a hűtő, ha hallani akarjuk az adásokat. Sőt, ha egyszobás a lakásunk és a hűtővel egy helyiségben kell aludnunk, akkor aztán pláne nem mindegy, hogy mekkora zajjal búg majd a gép éjszakánként. Itt megjegyzem, hogy nekem sajnos volt szerencsém zajos hűtővel együtt virrasztani két évig!

Ha minden változót figyelembe véve sikerül eldöntenie, hogy melyik hűtőgépet vásárolja meg, akkor ki is használhatja rögtön a 2016. november 25-i Black Friday napi kedvezményeket, amelyekkel bizonyos online áruházak élnek.

Nézze meg a shopline.hu, az Emag.hu, valamint az edigital.hu online üzletek kínálatait, a vásárlással, szállítással, garanciával kapcsolatos tudnivalókat. Ki tudja, lehet, hogy Black Friday napon nagyszerű árengedményekkel talál a vágyott hűtőre.


Egyéb cikkek a Black Friday 2016 / Fekete Péntek 2016 -ről:Fizessen elő a hírlevelünkre!

Adja meg az e-mail címét és az elsők között fog értesülni a Black Friday 2016 kedvezményeiről és promócióiról.

Résztvevő Üzletek:


Copyright © 2016 Blackfridaynews.hu