Black Friday Magyarországon

Black Friday 2016: készülj a legnagyobb könyves kedvezményekre


black friday 2015_88.jpg

Az Egyesült Államokból indult akciós bevásárlási mozgalom, a Black Friday több Nyugat-európai ország után immár hazánkban is egyre népszerűbbé, vagy legalább is ismertebbé válik. Ennek oka nem más, mint az ezen a napon elérhető óriási kedvezmények sokasága: Amerikában ilyenkor többezer féle termék válik elérhetővé hihetetlen, akár 90%-ot is elérhető kedvezménnyel. Nem csoda hát, hogy ilyenkor hosszú sorok kígyóznak a boltok és plázák előtt, az áruházak szervereinek pedig komoly kihívást jelent a sokszorosára növekedett terhelés. De mi ez a különleges alkalom és honnan is ered pontosan?

Mint annyi mindennek a modern vlágban, e mozgalomnak a gyökerei is Amerikába nyúlnak vissza. A 30-as években még jórészt negatív jelzőkkel illették, mint azt a neve is mutatja. Ebben az időben kezdett bevett szokássá válni a különféle termékek nagy mértékű leértékelése, minek következtében rengeteg ember rohanta meg a különféle boltokat. Az így létrejövő káosz természetesen számtalan balesetet eredményezett, így a rend őrei, egészen pontosan Philadelphia rendőrsége kezdte a fenti negatív néven illetni a mozgalmat, 1961-ben. Ahogy az lenni szokott, a dolog nemsokára az egész ország területén elterjedt, hiszen nemcsak tartalma, ahnem időpontja is kiváló: alig pár hétre található Karácsonytól. Ezért aztán valóban tömegeket megmozgató eseménnyé vált, és mint ilyen, fontos gazdasági információval is szolgál a vásárlóerőt és a vásárlási szokásokat illetően.

Természetesen a fenti óriáskedvezmények nem minden árucsoport esetén érvényesek. A legnagyobb forgalmat hagyományosan a műszaki- és elelktronikai cikkek generálják: itt várható a legtöbb és legnagyobb mértékű akció. Szintén erős piacnak számít még a ruházat és a cipő, a lakberendezés, valamint a gyerekjáték. De mit tegyen az, aki valami hagyományosabb árucikkre vágyik – mondjuk könyvekre?

A helyzet ebben az esetben sem elkeserítő, sőt. Számos könyvesház és egyéb cég kínál szép könyveket, nagyon olcsón. Ugyanakkor tisztában kell lennünk vele, hogy manapság nem ez a terület a kereskedők kedvence, lévén hogy nem képes akkora tömegeket megmozgatni, mint mondjuk a számítástechnikai vagy a kozmetikai cikkek piaca. Ennek ellenére természetesen itt is van vásárlási potenciál és igényes vásárlók, csak tudni kell, melyek azok a területek, amelyek népszerűbbek, és így nagyobb kedvezményekkel kecsegtetnek.

Ilyen például a már említett gyerekrészleg, amit jelen esetben a gyerekkönyves szekció képvisel. Körrültekintő, csemetéjére alapos figyelmet szentelő szülőkként nem is kezdhetnénk máshol a vizsgálódást, mint a tudatosszulok.hu oldalon. Itt a Black Friday alkalmával – ami egyébként a Hálaadást kkövető első péntekre, azaz idén November 25-ére esik – 15-50%-os kedvezmények várják a könyvre vágyó kicsiket és nagyokat. A választékban pedig a saját termékektől a szülőknek, ovisoknak, egész kicsiknek és nagyobbacskáknak szóló kiadványok találhatók meg.

Sajnos a többi nagy könyvesház oldalán egyelőre nem található információ kifejezetten a Black Friday-re vonatkozóan – mint említettük, az akció Magyarországon még nem olyan ismert, mint szülőhazájában. A tengerentúli tapasztalatokból kiindulva joggal bízhatunk azonban, hogy a növekvő népszerűség hatására a mozgalom ide is begyűrűzik majd – vagyis egyre több könyvesház csatlakozik az akcióhoz és kínálja termékeit ezen a napon óriási kedvezményekkel.

Hiszen ez nem csak a vásárlóknak, hanem az üzletháznak is jó: nemcsak hatalmas reklám, hanem nyereséget is hoz a konyhára a megnövekedett forgalom hatására – mint tudjuk, ’sok kicsi sokra megy”.

Érdemes lesz tehát már jó előre böngészni a weboldalakat és a könyvesboltok kínálatát, és elkészíteni listánkat azokról a címekről, amelyeket mindenképp meg szeretnénk szerezni – és a könyváruház akciójának köszönhetően le lesznek árazva November 25-én. Ami az egyik szempontból hátrány, az a másikból előny is lehet: mivel a könyvek piaca nem mozgat meg akkora tömegeket, nem is várható akkora könyöklés a könyvesboltokban és a webáruházakban. Így aztán sokkal nagyobb eséllyel tudunk szép és tartalmas ajándékot venni magunknak, családunknak vagy szeretteinknek – az év többi napjához képest igen kedvező áron.


Egyéb cikkek a Black Friday 2016 kedvezmények -ről:Fizessen elő a hírlevelünkre!

Adja meg az e-mail címét és az elsők között fog értesülni a Black Friday 2016 kedvezményeiről és promócióiról.

Résztvevő Üzletek:


Copyright © 2016 Blackfridaynews.hu