Black Friday Magyarországon

Black Friday 2016: a legnagyobb kedvezmények ruhákra


black friday 2015_43.jpg

Az Egyesült Államokból indult akciós bevásárlási mozgalom, a Black Friday több Nyugat-európai ország után immár hazánkban is egyre népszerűbbé, vagy legalább is ismertebbé válik. Ennek oka nem más, mint az ezen a napon elérhető óriási kedvezmények sokasága: Amerikában ilyenkor többezer féle termék válik elérhetővé hihetetlen, akár 90%-ot is elérhető kedvezménnyel. Nem csoda hát, hogy ilyenkor hosszú sorok kígyóznak a boltok és plázák előtt, az áruházak szervereinek pedig komoly kihívást jelent a sokszorosára növekedett terhelés. De mi ez a különleges alkalom és honnan is ered pontosan?

Mint annyi mindennek a modern vlágban, e mozgalomnak a gyökerei is Amerikába nyúlnak vissza. A 30-as években még jórészt negatív jelzőkkel illették, mint azt a neve is mutatja. Ebben az időben kezdett bevett szokássá válni a különféle termékek nagy mértékű leértékelése, minek következtében rengeteg ember rohanta meg a különféle boltokat. Az így létrejövő káosz természetesen számtalan balesetet eredményezett, így a rend őrei, egészen pontosan Philadelphia rendőrsége kezdte a fenti negatív néven illetni a mozgalmat, 1961-ben. Ahogy az lenni szokott, a dolog nemsokára az egész ország területén elterjedt, hiszen nemcsak tartalma, ahnem időpontja is kiváló: alig pár hétre található Karácsonytól. Ezért aztán valóban tömegeket megmozgató eseménnyé vált, és mint ilyen, fontos gazdasági információval is szolgál a vásárlóerőt és a vásárlási szokásokat illetően.

Természetesen a fenti óriáskedvezmények nem minden árucsoport esetén érvényesek. A legnagyobb forgalmat hagyományosan a műszaki- és elelktronikai cikkek generálják: itt várható a legtöbb és legnagyobb mértékű akció. Szintén erős piacnak számít még a ruházat és a cipő, a lakberendezés, valamint a gyerekjáték. Mit tegyen tehát az, aki a fentiek közül valamelyik kategóriára vágyik – mondjuk ruhákra?

Kézenfekvő, hogy nézzen körül az internet megfelelő oldalain, webáruházaiban. Szerencsére ma már rengeteg ilyen szájt közül választhatunk, érdemes tehát sorra venni azokat, amelyek a nekünk tetsző vagy valami miatt kellő ruhadarabokkal, cipőkkel vagy kiegészítőkkel foglalkozik.

Ilyen honalp például a catwalker.hu is, ahol női ruhák és cipők várják a vásárlókat, szinte áttekinthetetlen választékban. A hangsúlyozottan nőies vonalat képviselő, a hölgyek érdeklődésére igényt tartó webshopban számos akcióval is találkozhatunk, akár 20-30%-os leárazások képében. Sajnos egyelőre semmi nyoma a Black Friday-re való készülődésnek, ugyanis még nem találunk információt arra vonatkozólag, hogy milyen akciók várhatók a november végi nagy vásárlónapon. Idegen nelveket ismerők számára esetleg fontos információ lehet, hogy a weboldal angol változatán, a catwalk.co.uk címen rengeteg Black Friday-kedvezménnyel találkozhatunk. Ebben az esetben persze a szállítási költség növekedésével kell számolnunk, de létezik az a tétel, aminél még így is bőven megéri innen vásárolni.

Szintén a hölgyek szívét hivatott megdobogtatni a StarShiners webáruház, amely ugyancsak a ruhákra és kiegészítőkre specializálódott. Felsorolni is nehéz, hányféle márka képviselteti magát az oldalon, ráadásul igen átlátható, felhasználóbarát felületekkel találkozunk az oldalt böngészve, az árak pedig igencsak figyelemre méltóak. Utóbbi tulajdonság ára, hogy bizonyos termékek nem, vagy csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, és ez valószínűleg így lesz a nagyobb akciók során is. Amelyekből egyébként folyamatosan többet is találunk a weblapon – ti. mindig van akciós, leárazott ruha vagy cipő -, de a Black Friday sajnos ismét nem szerepel a konkrét ajánlatok között, legalábbis egyelőre. Sálakat és néhány érdekes kiegészítőt találunk az egyébként nyakkendőket és más férfi kiegészítőket kínáló nyakkendoshop webáruházban is, ide is érdemes ellátogatni a Fekete Péntek kapcsán.

Persze, ahogy a Black Friday mozgalom egyre szélesedik, várhatóan még több webáruház jelentkezik be Magyarországon is a vásárlók kegyeiért. Érdemes tehát időről időre körbenézni hazánk és a környező országok akciós ajánlatai között, mert így óriási kedvezményekre, nagyszerű üzletekre lelhetünk. Nincs is annál jobb érzés, amikor Karácsonykor a fa alatt boldog, mosolygós casládtagok próbálgatják a legújabb ruhákat – mi pedig elégedetten nyugtázzuk, hogy nemcsak jó ízlésünk van, de nagyszerű érzékünk is a legjobb ajánlatok megtalálására és kihasználására. A jelszó tehát: akcióra fel!


Egyéb cikkek a Black Friday 2016 / Fekete Péntek 2016 -ről:Fizessen elő a hírlevelünkre!

Adja meg az e-mail címét és az elsők között fog értesülni a Black Friday 2016 kedvezményeiről és promócióiról.

Résztvevő Üzletek:


Copyright © 2016 Blackfridaynews.hu