Black Friday Magyarországon

Black Friday 2016: a legnagyobb kedvezmények lábbelikre


black friday 2015_90.jpg

Az Egyesült Államokból indult akciós bevásárlási mozgalom, a Black Friday több Nyugat-európai ország után immár hazánkban is egyre népszerűbbé, vagy legalább is ismertebbé válik. Ennek oka nem más, mint az ezen a napon elérhető óriási kedvezmények sokasága: Amerikában ilyenkor többezer féle termék válik elérhetővé hihetetlen, akár 90%-ot is elérhető kedvezménnyel. Nem csoda hát, hogy ilyenkor hosszú sorok kígyóznak a boltok és plázák előtt, az áruházak szervereinek pedig komoly kihívást jelent a sokszorosára növekedett terhelés. De mi ez a különleges alkalom és honnan is ered pontosan?

Mint annyi mindennek a modern vlágban, e mozgalomnak a gyökerei is Amerikába nyúlnak vissza. A 30-as években még jórészt negatív jelzőkkel illették, mint azt a neve is mutatja. Ebben az időben kezdett bevett szokássá válni a különféle termékek nagy mértékű leértékelése, minek következtében rengeteg ember rohanta meg a különféle boltokat. Az így létrejövő káosz természetesen számtalan balesetet eredményezett, így a rend őrei, egészen pontosan Philadelphia rendőrsége kezdte a fenti negatív néven illetni a mozgalmat, 1961-ben. Ahogy az lenni szokott, a dolog nemsokára az egész ország területén elterjedt, hiszen nemcsak tartalma, ahnem időpontja is kiváló: alig pár hétre található Karácsonytól. Ezért aztán valóban tömegeket megmozgató eseménnyé vált, és mint ilyen, fontos gazdasági információval is szolgál a vásárlóerőt és a vásárlási szokásokat illetően.

Természetesen a fenti óriáskedvezmények nem minden árucsoport esetén érvényesek. A legnagyobb forgalmat hagyományosan a műszaki- és elelktronikai cikkek generálják: itt várható a legtöbb és legnagyobb mértékű akció. Szintén erős piacnak számít még a ruházat és a cipő, a lakberendezés, valamint a gyerekjáték. Mit tegyen tehát az, aki a fentiek közül valamelyik kategóriára vágyik – mondjuk lábbelikre?

Kézenfekvő, hogy nézzen körül az internet megfelelő oldalain, webáruházaiban. Szerencsére ma már rengeteg ilyen szájt közül választhatunk, érdemes tehát sorra venni azokat, amelyek a nekünk tetsző vagy valami miatt kellő ruhadarabokkal, cipőkkel vagy kiegészítőkkel foglalkozik. Ilyen oldal például az eboszi.hu is, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan idén is 20%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni minden olyan lábbelit, amelyben fekete szín található kizárólag november 25-én. A kicsit eltérő profilú muiltinavigator.hu webáruházban pedig elsősorban a spotcipők szerelemsei találhaták meg a számításukat. Kifejezeten a hölgyek figyelmére tart igényt a cipofalva.hu webáruház, ahol szintén végtelen lábebliből válogathatunk, a csizmáktól a szandálokon át a papucsokig. Természetesen még számos hasonló oldalt találhatunk, ha alaposan keresünk az interneten.

Az igazán elszántak – és / vagy idegen nyelveket is beszélők – külöföldi oldalakon is körülnézhetnek cipőre vagy más lábbelire vadászva, hiszen napjainkra az internetnek köszönhetően lecsökkentek a távolságok, a postaköltség pedig vagy az akció részeként ingyenes, vagy a termék értékéhez képest elenyésző (de legalábbis elfogadható). Ráadásul a külföldi, nagyobb oldalakon böngészve nagyobb kedvezményekre is bukkanhatunk, amelyek így viszahozzák a szállítás árát. Gyerekcipők őszre vagy télre, óvaoda és iskolakezdésre, esetleg szandál a következő nyárra, alkalmi cipők karácsonyra: a kínálat szinte végtelen. Persze ebben az esetben fokozottan érvényes, hogy nem árt az óvatosság. A vásárlás feltételeiről, a cserelehetőségekről vagy a pénzvisszatérítés módjairól, a valutaváltás részleteiről mindig alaposan tájékozódjunk vásárlás előtt, hiszen ezek érvényesítése külföldi szolgáltató esetén még nehezebb lehet.

Érdemes tehát jó előre felkészülni, és a Black Friday közeledtével sűrűn böngészni az akcióban részt vevő webáruházak kínálatát. Ki tudja, lehet, hogy pont az idén talál rá a tökéletes lábbelire saját maga vagy szerettei számára – megnyerően jó áron!


Egyéb cikkek a Black Friday 2016 / Fekete Péntek 2016 -ről:Fizessen elő a hírlevelünkre!

Adja meg az e-mail címét és az elsők között fog értesülni a Black Friday 2016 kedvezményeiről és promócióiról.

Résztvevő Üzletek:


Copyright © 2016 Blackfridaynews.hu